Hollaatihollaa! Petäjäpurot ovat palanneet pitkältä lomaltaan. Osan kuvat ovat kyllä muhineet kansioissa jo maaliskuusta lähtien, mutta en ole saanut aikaiseksi julkaista niitä :D Tänään kuitenkin innostuin pelailemaan ja päätin samalla kirjoittaa tämän osan esille.
Kuvankaappausohjelmaa en ole saanut vieläkään toimimaan, joten edelleen mennään ihan vain pelin kameralla :/
Elämä kielosolassa jatkui ennallaan. Kyöstin söpöys ei ollut kadonnut minnekään ja maa oli edelleen lumen peitossa.

Artturi hankki perheelle uuden auton vanhan kauppakassihopan tilalle. Tämä kiiltävänmusta oli Artturille kuin mikäkin kruununjalokivi ja meni pitkään, ennen kuin hän antoi kenenkään muun edes koskettaa autoa.

Autoista totisesti innostuntu Artturi sai uuden auton hankinnasta kipinän jatkaa autotallissa jo pitkään lojuneen rotiskon kunnostamista.

Enhän minä mitään tiedä, mutta luulisin että oli hieman kylmä sää uida. Jennikaa ei näyttänyt haittaavan!

Kyösti ja Kerttu eivät tuntuneet millään saavan pentuja. Kissaparin välit olivat ajoittain melko kehnot, sillä niiden luonteet ovat hyvin erilaiset. Laiska ja rauhallinen Kerttu hermostui toisinaan leikkisän ja vilkkaan Kyöstin riehumisesta.

Ihastelen näitä korvaavia valmiskasvojani edelleen joka pelikerta! Ihanaa, kun towniet eivät enää ole kurttunaamakattilapäitä. Matkoilla- ja lemmikkilisärin towniet tosin ovat edelleen maxisin, sillä asensin ne vasta korvaavien vamiskasvojen lataamisen jälkeen.


Vaikka pentuja ei näkynyt eikä kuulunut, perheen kaksi kissaa söivät ainakin kahdeksan edestä.

Rakas hovimestarimme viettää edelleen kaikki päivänsä seisoen kukkapenkissä. Alvi oli jo kerran uhannut miestä potkuilla, mutta seisoskelulle ei silti ollut tullut loppua.
Myös Silvia ja Selja ovat edelleen tallessa! Muistinvirkistykseksi: Silvia on tytöistä vanhempi ja Selja nuorempi. He ovat tismalleen samannäköisiä, joten minullekin tuottaa ongelmia erottaa heidät toisistaan. En yhtään ihmettele, jos lukijat ovat sekaisin :DSeljan tuli aika hypätä pois potkupuvustaan ja aloittaa pienen koululaisen elämä.


Seljan kasvettua tyttöjen erottaminen toisistaan ei ainakaan helpottunut. Molemmat tytöt ovat kasvonpiirteiltään tulleet paljolti äitiinsä. Perijäkamppailusta tulee varmasti tiukka!


Kuuden simin ja kahden kissan (+patalaiskan hovimestarin) taloudessa riitti puuhaa. Onneksi perheestä löytyi monta hyvin siistiä simiä ja kotityöt hoituivat kuin itsestään.
Ei, älkää suotta antako vieraan häiritä.


Kun Jennikalla ja Alvilla oli muuta puuhaa, Artturi piti huolen tyttöjen tapakasvatuksesta. Hänellä oli ekoguruna vain yksi työpäivä viikossa, joten häneltä kyllä liikeni aikaa läksyissä auttamiseen tai kaverihuolissa lohduttamiseen.

Helpotetaan taas tyttöjen tunnistamista: Silvialla on keltainen mekko ja nuttura, Seljalla tumma mekko ja panta päässä.

Sukuunsa tulleet. Sängyllä pomppiminen on jo perinne!


Silvia oli innostunut tanssista koulun liikuntatunnilla ja hän vietti kaiken vapaa-aikansa muuvejaan hioen.

Postipoika-Nootti on aika suloinen ilmestys :)


Etsi kuvasta yksi virhe! (vinkki: hovimestari, joka tekee töitä)

Nyt, kun tytöt olivat molemmat kasvaneet pois vaipoistaan, perhe pääsi viimeinkin lomalle. Jennika oli varannut koko perheelle muutaman päivän loman twikkii-saarella.

Tomppelit.


Tuona kauniina torstaisena aamuna koulubussi ja Alvin kimppakyyti saivat jatkaa matkaa ilman matkustajia.Matkoilla-lisärin komistukset... <3


Koko perhe oli aivan innoissaan twikkii-saaren rannasta. Kukaan heistä ei ollut ikinä ennen ollut rannalla, joten koko porukalle riitti ihmeteltävää ja uutta kokeiltavaa.
Artturi, Neea ja tytöt liittyivät muiden turistien seuraan opettelemaan paikallista tanssia.Jennika ja Alvi puolestaan harrastivat hieman erilaista tanssia: Vaakamamboa.


Ei, älkää antako heidän häiritä. Jatkakaa ihan rauhassa vaan.Illansuussa Alvi rohkaistui kokeilemaan tulitaidetta. Menestys ei tosin ollut kehuttavaa ja Alvi päättikin antaa paikallisten hoitaa tulitikkuleikit.

Jennika ja tytöt viettivät iltansa nuotion äärellä vaahtokarkkeja paistaen ja vanhoja muistellen. "Muistatkos Silvia sitä, kun uhkasit karata kotoa kun veimme Selja rikkoi leikkilentskarisi?"Tuo lurjus! Pöljä Alvi hinkui koko illan hänen luokseen ja tuolla tontilla vietetty aika kului lähinnä Alvin suojelemiseen. :D


Hotellille palattuaan Jennika ja Alvi jäivät ulos ihailemaan saaren kirkasta taivasta lempeän lämpimässä yöilmassa.

Ja pitihän se petikin testata!


Lomalla viimeinkin voin ottaa iisimmin :)Korvaavat valmiskasvot vs. maxisin kasvot, tilanne 74-0.Artturi oli kuullut villejä huhuja eräästä twikkii-saaren nähtävyyksistä ja hänen oli päästävä testaamaan niiden todenperäisyys. Artturin suureksi yllätykseksi suihkulähteen vesi todellakin muuttui polttavaksi laavaksi, kun siihen kaatoi saippuaa. Opas ei oikein ilahtunut Artturin tempauksesta, ja hän kästi Petäjäpurojen poistua raunioiden alueelta.Perhe ei ollut pikku vastoinkäymisestä moksiskaan. He jatkoivat lomailuaan ja vieraaseen kulttuuriin tutustumista toisella tontilla.
Selja kertoi siskolleen, että kuumien lähteiden veden lämpötila tarkistetaan viidesti päivässä puoli metriä pitkällä kuumemittarilla. Silviaa pikkusiskon kertomus nauratti.Aikaisin seuraavana aamuna Jennika kirjasi poppoon ulos hotellista ja maksoi suureksi venähtäneen laskun.


Vielä viimeisinä lomaminuutteinaan Petäjäpurot ehtivät herättää paheksuntaa hotellin muissa asukkaissa metelöimällä hotellin edustalla ennen sian pierua. Närkästyneiden huutojen saattelemana perhe nousi taksiin ja suuntasi kohti Kielosolaa.

Oma koti kullan kallis!Elämä jatkui normaaleilla raiteillaan. Artturi jatkoi autoprojektiaan ja Jennika naapureiden tarkkailua. Hän onnistui myös löytämään työpaikan unelma-alaltaan ja hänestä tuli nyyppä eräässä suuressa pelivalmistajan tehtaassa.


Laskut olivat kasaantuneet perheen ollessa lomalla. Hovimestari oli laiskotellut koko viikon ja koko huusholli oli aivan rempallaan.

Loman jälkeen Selja pääsi ensimmäistä kertaa kouluun. Päivä ei mennyt kehuttavasti ja ensimmäisestä kokeesta tuli vain seiska.

Selja toi kylään luokkatoverinsa. Tämä on Seljan ja Silvian serkku Henrik. Hän taitaa olla Juuson tai Janitan lapsi :)Varsinkin Silvia ilahtui Henrikin tapaamisesta. Hän oli viimeksi nähnyt serkkuaan silloin, kun he molemmat olivat vielä taaperoita.


Perheen yllätykseksi talosta löytyi loman jäljiltä eräs Alvin työtovereista. Mies oli unohtunut taloon perheen lähdettyä lomalle. :D

Synttäreiden aika! Kakun ääreen pääsi tällä kertaa Silvia.
Synttärit Petäjäpurojen malliin. Koko kylä on paikalla!

Romantiikkatavoitteinen Silvia on edelleen äitinsä klooni. Ei siinä kuitenkaan mitään pahaa ole, tämä neitokainenhan on oikea kaunotar!

Jennika ja Alvi...

.. Jennika, joku Alvin työtoveri ja Alvi. WTF just happened?!?
Joo, mulla on siis ei mustasukkaisuutta-hack ja tämä pelehtiminen oli ACR:n tekosia! Olen syytön!


Lapsuudessa mässäillyt karkit olivat kerääntyneet ikävästi Silvian takapuoleen ja neitokainen aloitti kovan kuntokuurin. Ei yläasteelle voinut mennä, jos takapuoli oli muumilaakson jättiläiskurpitsan kokoinen!

Tässä vaiheessa latasin valaistushackin!

Viimeinen varoitus sai hovimestarin kinttuihin vipinää. Neea sai siitä laiskimuksesta puutarha-apulaisen kevään istutuspuuhiin.


Vanhoilla päivillään Artturi alkoi lintsailla töistä. Hän oli käynyt koko ikänsä tunnollisesti raatamassa joka päivä ja oli vähintäänkin oikein saada muutama ylimääräinen palkallinen vapaapäivä.

Arvaa kummat kasvot on maxisin ja kummat ladatut!


Silvian ahkera kuntoilu tuotti tulosta ja kilot karisivat yhdessä hujauksessa. Myös koulussa meni hyvin. Silvia oli saanut nopeasti paljon uusia ystäviä ja kymppejä sateli.
Tämä nuori poika taitaa olla tuleva Petäjäpuro ;) Tanssiliikkeet hän osaakin jo, enää tarvitsee muuttaa sukunimi!

Ruma patsas epäkäytännöllisessä paikassa voi tarkoittaa vain yhtä asiaa. Joko arvaatte?

Aivan oikein! Yksityiskoulun rehtori tuli kylään.
Yritys oli kova, mutta rehtori antoi kieltävän päätöksen. Perhe ei kuitenkaan luovuttanut, vaan he soittiva rehtorille perään ja käskivät tulla seuraavana päivänä uudestaan.


Ei vieläkään merkkiäkään pennuista :(Apua, pelissäni on kolmaskin Jennika!Silvia päätti odottaa siskonsa kasvua teiniksi ja lähteä vasta sitten yliopistoon. Näin hänelle jäi hyvin aikaa kerätä taitopisteitä stipendejä varten.
Valmistautumista rehtorin vierailuun...

...ilahtunut rehtori...

...ja myönteinen päätös myrtsiltä reksiltä!

Lopuksi vielä ihaillaan valastushackia. On se hieno! En voi ymmärtää miten olen sietänyt maxisin palikkavaloja :D

 


Ja näin on tämä viides osa päätöksessä :) Kunhan saan tämän julkaistua, niin jatkan peliä vielä vähän. Seuraavasta osasta on nyt suurinpiirtein kolmasosa pelattuna. Haluaisin saada myös Seljan pelattua teiniksi, niin kuudennen osan jälkeen voitaisiin taas mennä yliopistolle.

Osan nimi tulee muuten osittain myös omista tunnelmistani: Tänään minulla alkoi viimeinkin loma! Olen ollut viikon isosena rippileirillä, ja koska leiri alkoi heti koulujen päätyttyä niin en ehtinyt paljon hengähtämään... Käyn vielä toisellakin rippileirillä, se alkaa viikon kuluttua. Loppukesän saankin sitten rötväillä (:

Mukavaa kesälomaa kaikille ja muistakaahan kommentoida edes jotain pientä! Kommentit motivoivat julkaisemaan seuraavan osan nopeammin ;)
Palataan pian!